top of page

Blog LoopbaanProf

Waarom de TMA certificering?


Photo by Nathan Dumlao on Unsplash

Een sterrenkok is alleen succesvol als hij werkt met de beste keukentools.


Dit geldt ook voor loopbaan-professionals; het inzetten van de juiste tools versterken je loopbaanadvies. De loopbaan-kandidaat kan alleen stappen zetten als de begeleiding gebaseerd is op onafhankelijke en betrouwbare methodiek.

Ook LoopbaanProf heeft zich verdiept in alle Talent Ontwikkel Tools om een keuze te maken welke tool toegevoegd wordt aan haar toolbox. En ja… die zoektocht duurde lang omdat er zóveel aanbod is.

LoopbaanProf heeft gekozen voor de TMA-methode; Talent Motivatie Analyse. En daar zijn we heel enthousiast over! Het is goed onderbouwd, in heldere taal en het biedt een uitgebreid Talent Management Systeem.

In het kort:

TMA brengt 22 drijfveren, 53 competenties en 44 talenten in kaart, onderverdeeld in 23 resultaatgebieden. De Talentenanalyse is positief, niet veroordelend en biedt alle inzicht in talenten en beste carrièremogelijkheden. Het geeft een beeld van jouw persoonlijke voorkeursgedrag en de mate waarin die passen bij je ambitie, je (beoogde) functie en/of je organisatiecontext. Daarnaast laat de TMA zien in welke richtingen je je zoal kunt ontwikkelen. Je hebt als het ware een ‘blauwdruk’ van jezelf.


What’s next?:

LoopbaanProf is bezig met het certificeringstraject en rondt dit eind juni af. Daarna gaat de TMA ingezet worden bij individuele loopbaan-vraagstukken, team-ontwikkeling en talent management trajecten. Wij zijn enthousiast en staan te trappelen om deze mooie tool in te zetten voor jouw organisatie!

Kleine greep uit het TMA-gedragsmodel:126 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page