top of page

Loopbaancoaching

Wat kan LoopbaanProf voor jou betekenen?

LoopbaanProf gebruikt deze drie domeinen als basis in haar coaching. Samen met jou gaan we op onderzoek uit naar wat jou drijft en welke blokkades er liggen om optimaal jouw talenten in te zetten. Wat is er nodig om in beweging te komen en jouw drijfveren weer te voelen. Want... drijfveren zetten je aan!

 
Vraagstukken waar LoopbaanProf wel raad mee weet: 

Ik doe mijn werk uit plichtbesef, ik voel er niets bij en mis plezier in mijn werk.

Ik ben erin gerold en heb alles wat op mijn pad kwam aangegrepen, maar heb eigenlijk nooit gevoeld wat ik nu wil. Zit ik wel op de juiste plek? 

Ik ken mijn talenten, maar gebruik ze in mijn huidige werk helemaal niet. Misschien ben ik wel toe aan een overstap naar een ander vakgebied om meer mijn talenten in te zetten.

Ik heb mijn ambities en drijfveren verwaarloosd en ben toe aan zelfonderzoek die mij in beweging zet. 

Er is een reorganisatie op komst waardoor mijn functie verandert of wellicht wel ontslag dreigt. Ik wil graag leren hoe hiermee om te gaan. 

Er zijn persoonlijke omstandigheden die mijn functioneren beïnvloeden en ik weet niet hoe ik daarmee moet omgaan.

 

Met een opgewekte houding en oprechte interesse in wat jou drijft prikkelen we, dagen uit en stellen we de vragen die anderen niet stellen. 

 

Beeldmerkje LoopbaanProf_veer.png
Beeldmerkje LoopbaanProf_veer.png
Beeldmerkje LoopbaanProf_veer.png
Beeldmerkje LoopbaanProf_veer.png
Beeldmerkje LoopbaanProf_veer.png
Beeldmerkje LoopbaanProf_veer.png
Waarom doe je wat je doet?

Iedereen verdient een loopbaan waarin drijfveren, interesses, waarden en persoonlijke inspiratiebronnen ten volle benut worden. Maar wat zijn je drijfveren? Welke waarden liggen daaraan ten grondslag? Waarom doe je eigenlijk wat je doet? Wie zijn je inspiratiebronnen? En waarom heb je ooit gekozen voor die studie en die eerste baan? 

 

Vragen die we graag samen met jou verkennen om inzicht te geven, beweging te creëren en fundament te leggen voor het maken van keuzes en bepalen van de koers. Dit doen we aan de hand van de drie domeinen binnen Loopbaancoaching.

 
Drie domeinen van loopbaancoaching:

Het verloop van een loopbaan is gebaseerd op de drie domeinen Zijn, Willen en Kunnen. Alles wat verankerd is binnen de persoonlijkheid, hoort bij het Zijn, zoals persoonlijkheidsstructuur en intelligentie. Dit domein wordt gevormd en vastgelegd in de kinderjaren en behoort tot je basispakket. Het bepaalt je voorkeursgedrag en hoe je omgaat met allergieën en welke beschermingsmechanisme je van nature hanteert.

 

Het domein Willen is je innerlijke motor dat ambitie en motivatie weergeeft. Het stuurt je persoonlijke waarden en drijfveren aan en zet je in beweging. Dit domein is heel belangrijk in loopbaancoaching, omdat hier de sleutel tot verandering ligt. Hier zit je zelfbeeld en waardering, maar er kan ook een verscheidenheid van aspecten verborgen zijn, die beweging belemmeren. Zo kunnen je drijfveren geblokkeerd zijn door belemmerende overtuigingen die ergens in je leven gevormd zijn. Wanneer je die omvormt worden de drijfveren weer zichtbaar en stuurbaar. Het mooie is dat dit domein je hele leven te sturen is en nog mooier... jij bent de bestuurder!

 

Het domein Kunnen bevat je kennis, vaardigheden en competenties. In dit domein zit alles wat vatbaar is voor ontwikkeling, maar behelst ook de reality-check over wat haalbaar is. 

bottom of page