top of page

Referenties

"Ik was op zoek naar iets nieuws, maar wist niet goed wat. Mijn werksituatie veranderde waardoor de nood voor ander werk groter werd. Jantine en ik bespraken mijn interesses en competenties. Met haar open manier van vragen stellen, hielp ze me om duidelijker te definiëren waar ik naar op zoek was. Maandelijks kwamen we samen om de mogelijke kansen bij mijn werkgever te bespreken, totdat er een positie vrijkwam die bij mij paste. Het sollicitatieproces duurde lang en was ontzettend spannend. Jantine steunde me niet alleen op persoonlijk niveau, maar reikte ook handige middelen aan waarmee ik me optimaal kon voorbereiden op de gesprekken. Ze hield mij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en het voelde alsof zij net zo graag wilde dat ik de baan kreeg als ikzelf. Dat was heel prettig. Door hard mijn best te doen en met de hulp van Jantine heb ik een nieuwe, uitdagende baan weten te bemachtigen. Na een roerige tijd heb ik nu het gevoel dat ik op het juiste pad ben en mijn carrière een nieuwe boost heeft gekregen. Jantine, bedankt!"

 

Meike, Vendor Management Analyst

Om ergens te komen,

moet je eerst besluiten niet te blijven waar je nu bent.

De eerst benodigde kwaliteit
is dapperheid.

Met verlangen als routekaart en je ziel als kompas weten je voeten

waar te gaan.

"Ik was een beetje op zoek naar “wie ben ik? Wat doe ik en waar wil ik naar toe?” Toen ik hoorde van de mogelijkheid om gebruik te maken van jouw kennis en skills, wilde ik hier graag gebruik van maken. Uit het verleden wist ik dat ik het af en toe nodig heb om een spiegel voorgehouden te krijgen en te sparren met professionals op het gebied van loopbaan coaching.

We hebben een drietal gesprekken gevoerd. In het eerste gesprek zijn we begonnen met het formuleren van de vraagstelling en het op papier zetten van mijn kernwaarden. Die kernwaarden zijn het uitgangspunt van alles geweest. Aan de hand van die kernwaarden hebben we een zelfreflectie en een analyse van mezelf gemaakt. In een veilige en ongedwongen sfeer werd mij gevraagd wat mijn kwaliteiten zijn en wat ik belangrijk vind op zowel persoonlijk als zakelijk vlak.  Aan de hand van persoonlijke voorbeelden werd ik aan het denken gezet. In de vervolg gesprekken begonnen we met de kernkwaliteiten en bespraken we wat ik in de periode tussen de gesprekken gedaan had en hoe onze gesprekken mijn keuzes beïnvloed hebben. Ik had de touwtjes veel bewuster in eigen handen genomen en dit heeft ertoe geleid dat ik beter in mijn vel zit en positieve energie aanmaak en uitstraal.

 

Ik vond het heel fijn dat onze gesprekken in een rustige, veilige omgeving plaatsvonden in een ongedwongen sfeer. Eigenlijk bleek gedurende de gesprekken dat ik heel veel zaken prima voor elkaar heb op zowel zakelijk als privé vlak. In mijn drang om mezelf te bewijzen en mijn zoektocht naar bevestiging was ik de kern even uit het oog verloren. Verder kwam naar voren dat ik de invloed die ik zelf op de gang van zaken heb – niet altijd bewust – een beetje verwaarloosd had. Uitgaan van je eigen kernkwaliteiten en zelf de regie in handen nemen zijn zaken die me aan het denken hebben gezet. Jij hebt mij laten inzien en doen beseffen dat het een kracht is dat ik aan zelfreflectie doe en dat mijn kernkwaliteiten en mijn levenservaring mij de persoon maken die ik ben. Dat simpelweg horen en mezelf waarderen en beseffen was naar de achtergrond geschoven. Ik heb in de periode rond onze gesprekken, gebruik gemaakt van je adviezen en mezelf en mijn kernwaarden centraal gesteld in keuzes. Ik kan met trots zeggen dat die keuzes mij rust en kracht hebben gegeven. Ik waardeer heel erg dat je in je coaching uit bent gegaan van mij als persoon in plaats van wijsheid uit een boekje en met concrete voorbeelden mij hebt weten te triggeren."

Thomas, Project Manager

"Ik heb Jantine leren kennen als een bijzondere en enthousiaste collega. Al gelijk vanaf het moment dat ik haar aansprak of ik eens met haar mocht brainstormen over mijn loopbaan stelde zij zich volledig beschikbaar. Fijne gesprekken waren sindsdien het gevolg. Gesprekken waarin vooral positiviteit de ruimte kreeg, zonder de realiteit uit het oog te verliezen. Dit zorgt er tevens voor dat je je vrijwel direct open stelt omdat er een sterk gevoel van vertrouwen en betrouwbaarheid aanwezig is. Jantine is vrij snel in staat om mensen te lezen en heeft oog voor wat er speelt. Door het stellen van de juiste vragen en het geven van voorzetjes kom je zelf tot bepaalde inzichten. Dat is wat Jantine sterk en uniek maakt. Vaak zijn coaches geneigd om zelf het een en ander in te vullen, Jantine haar manier van aanpak is echter om niet te oordelen. Daar komt bij dat Jantine heel makkelijk en prettig is in de communicatie. Een succesvolle methode want dankzij haar luisterend oor, haar goede adviezen en haar oneindig vertrouwen dat je zelf in staat bent om juiste keuzes te maken, ben ik tot de beslissing gekomen mijn hart te volgen!" 

 

Marjolein, Research Specialist

bottom of page