top of page

Blog LoopbaanProf

'NL leert door'-ontwikkeltraject; zo werkt dat in de praktijk bij LoopbaanProf

De eerste ronde zit erop!

De loopbaantrajecten uit de overheidsregeling 'NL leert door' zijn afgerond. Wat een mooi pallet van kandidaten heb ik mogen begeleiden in hun zoektocht naar een een nieuwe stap in de loopbaan. De één ontslagen door de bedrijfsmatige gevolgen van de Corona-crisis. De ander best happy in huidige rol, maar functioneert vooral op automatische piloot en wil meer. Allemaal uniek in loopbaanvraag, opleidingsniveau, branche en functie. Allemaal gelijk in de drang om te ontdekken waar ze goed in zijn en welk talentenpakket ze hebben.


De start van het loopbaantraject bij LoopbaanProf is altijd het maken en bespreken van de Talent Motivatie Analyse (TMA Methode). Uit deze rapportage halen we alle informatie die het doel en inhoud van de vervolggesprekken bepaald. Denk aan; drijfveren, talenten, communciatiestijl, type organisatie, manier van leidinggeven, beroepsinteresse en ontwikkelpunten. We gaan concreet aan de slag met het schrijven van een persoonlijkheidsprofiel waar al jouw facetten in verpakt zitten. Zo ontstaat jouw persoonlijke elevator-pitch en kan je daadkrachtig en overtuigend de arbeidsmarkt op. En de kers op de taart is uiteraard het tekenen van het arbeidscontract bij je nieuwe werkgever!


Wat mij blij maakt als loopbaan professional? Het samen ontrafelen van de grote persoonlijke kluwen waardoor iemand het begin van de draad weer gaat zien en in actie komt.


Van uitzichtloos naar toekomstvisie

Van chaos naar stappenplan

Van huilen naar lachen

Van demotivatie naar positieve actie

Van automatisme naar drijfveer


Een paar referenties uit ronde 1:

"Verder wil ik je bedanken! Ik ben zo blij dat ik dit traject gestart ben met jou. Je kwam echt op het juiste moment. Je hebt me weer de kracht teruggegeven om te blijven vechten en in mezelf te geloven. Bedankt hiervoor!!"


"De begeleiding en coaching heb ik als zeer waardevol en prettig ervaren. Je hebt me echt verder geholpen door inzichten te geven."Met deze motivatie ga ik vol enthousiasme aan de slag met de nieuwe subsidieronde van 'NL leert door', waar alle beschikbare trajecten weer gevuld zijn met mooie kandidaten.

61 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page