top of page

Blog LoopbaanProf

Hoe compassie voor een ander Vivantes groot maakt.


De wereld van recruitment ken ik inmiddels op mijn duimpje. Ik loop er dan ook al zo’n twintig jaar rond. En in die jaren heb ik veel gezien. Ik baande mijn weg door grote, internationale bedrijven en heb in diverse werelddelen als freelancer gewoond en gewerkt. Ik heb gewerkt met het zetten én behalen van targets, aan de hand van duidelijke strategieën. En ik weet hoe het is om budgetten tot mijn beschikking te hebben, om zo prachtige werving- en selectiecampagnes op te zetten en Recruitment Events te organiseren. Waar deze bedrijven naar streven? De wereld veroveren. Want het bedrijf zelf is het belangrijkste wat er is.

Het roer om

Dat was mijn wereld en ik genoot ervan. Totdat ik er voor koos om het roer om te gooien. Ik begon als zelfstandig loopbaancoach en ging daarnaast voor Farrow + Dutch aan de slag bij Vivantes, als inhouse recruiter. In deze tijd is er namelijk grote behoefte aan zorgvuldig en gepassioneerd zorgpersoneel. Een behoefte die samen met de al aanwezige recruiter is opgepakt.

Een ander soort passie

Bij Vivantes maakte ik kennis met een nieuwe wereld. Een kleinere organisatie, in de zorg. Het tegenovergestelde van alles wat ik kende. Zelfs mijn opa en oma hebben nooit in een ouderencentrum gewoond, ik was dan ook nog nooit met de zorg (en de organisatie eromheen) in aanraking gekomen. Gelukkig werd ik ontzettend aangenaam verrast.

Ik merkte direct dat de intrinsieke motivatie van mensen in de zorg zoveel anders is dan in die grote corporate wereld. Hier denken mensen elk moment van de dag na over wat er nodig is om ouderen een goede dag, en een goede kwaliteit van leven, te bezorgen. Men wil er alles aan doen om deze mensen het respect te geven dat ze verdienen. Het gaat écht om de compassie voor de ander. En dat vind ik zo bijzonder!

In de praktijk

Die compassie, die passie, uit zich natuurlijk ook in de praktijk. Het is fantastisch om te zien hoe mensen zich voor elkaar inzetten bij Vivantes. Kijk maar eens naar nachtdiensten. De ene nacht gebeurt er niets, soms heel veel. Wanneer een oudere wakker wordt, verward door bijvoorbeeld een nachtmerrie, dan wordt hij of zij opgevangen. Gerustgesteld en weer met liefde naar bed gebracht. Ook de manier waarop met mantelzorgers wordt omgegaan is buitengewoon. Dat alles heeft echt de schellen van mijn ogen doen vallen.


18 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page